מחלות כליה – דיאליזה

אבנים בכליות

אבנים בכליותאבנים בכליות הן משקעים המצטברים בחלקן הפנימי של הכליות, שגורמות לכאב רב. האבנים נוצרות ממשקעים של מינרלים ומלחים אחרים, ויכולים להשפיע על כל חלקי מערכת השתן – מהכליות, דרך השופכנים ועד שלפוחית השתן.

האבנים נוצרות בדרך כלל כאשר השתן מרוכז מאוד, וגורם למינרלים ליצור קריסטלים שנדבקים אחד לשני.

למרות שהוצאת האבנים יכול להיות פעולה כואבת, ברוב המקרים אבני הכליות לא גורמות לנזק קבוע, ולכן הטיפול הנפות ביותר הוא משככי כאבים ושתיית כמות גדולה של מים, שתעזור לאבן "לצאת" החוצה. כמו כן, במקרים קשים, נדרש ניתוח להוצאת האבנים.

מה גורם לאבנים בכליות?

האבנים בכליות נוצרות לאחר שבשתן נוצרים חומרים קריסטליים כמו סידן, אוקסלט וחומצה אורית, אשר מתחברים זה לזה ולאורך הזמן יוצרים אבן. יצירת האבנים היא מולטי-פקטוריאלית, ומושפעת מגורמים רבים. קיימים מספר סוגים של אבנים בכליות:

סימנים של אבנים בכליות

אבנים בכליות יכולות להיות שם זמן רב מבלי לגרום לכאב או לתלונות אחרות. הכאב מתחיל ברגע שהאבנים מתחילים לנוע בכליה עצמה או לכיוון השופכנים. התלונות העיקריות של אבנים בכליות הן:

בדיקות לאבחנת אבנים בכליות

ברוב המקרים, התלונות האופייניות והכאב הטיפוסי מספיקים על מנת להגיע לאבחנה של אבנים בכליות. עם זאת, ניתן לבצע מספק בדיקות על מנת לאשש את האבחנה ולחפש את המקור לתלונות.

טיפול באבנים בכליות

הטיפול בכליות משתנה בהתאם לגודל האבן והמקור שלה.

טיפול באבנים גדולות – ניתן לטפל באבנים הגדולות על ידי ניתוח או באמצעות ניפוץ על ידי גלי קול. כמו כן, במקרים אלה חשוב לעמוד על הסיבה להיווצרות האבנים ולטפל בה.

Exit mobile version