מחלות כליה – דיאליזה

אבחון מחלות כליה

אבחוןמחלות הכליה יכולות להתבטא באופנים שונים, ואבחון מחלות הכליה חשוב ביותר על מנת להגיע לטיפול המתאים ולאפשר לחולים לעבור את המחלה בשלום.

אבחון מחלות כליה חייב להיות מהיר ביותר, מכיוון שאבחנה מאוחרת יכולה לגרום לנזק בלתי הפיך לרקמת הכליה.

אבחון מחלות כליה מתבסס על מספר בדיקות, שתפקידן להעריך את מידת הנזק הכלייתי, הגורמים לו, מעורבות איברים נוספים והטיפול היעיל הנדרש.

מתי חושדים במחלות כליה?

מחלות כליה מתבטאות בעיקר בבצקות, יתר לחץ דם וחלבון בשתן. במקרים כאלה, פונים לבדיקות מתקדמות יותר על מנת להעריך את מצב הכליה ולטפל בה.

כמו כן, במקרים של מחלות סיסטמיות (כמו לופוס או סכרת) הפגיעה הכלייתית היא מצב שכיח, ולכן יש לבצע מעקב שוטף אחר תפקודי הכליה.

הבדיקות העיקריות לאבחנת מחלת כליה

אבחנה של מחלת כליה מתבצעת על ידי שילוב של מספר בדיקות, המספקות לרופאים מידע רב אודות תפקודי הכליה והגורמים לנזק.

בדיקות דם ושתן

הבדיקות הפשוטות ביותר המתבצעות באופן רוטיני במרפאה או במיון הן בדיקות דם ושתן, אשר יכולות לספק מידע רב בנוגע ליכולת הכליה לסנן את השתן.

בדיקות הדמיה

בדיקות ההדמיה הן בדיקות מתקדמות יותר, ותפקידן הוא לזהות פגמים אנטומיים הגורמים לפגיעה הכלייתית. בדיקות ההדמיה החשובות הן לאבחנת מחלות כליה הן:

ביופסית כליה

הדרך המדוייקת ביותר להעריך את עצמת הפגיעה הכלייתית ולהבין את הגורם לנזק היא ביופסיית כליה. בבדיקה זו לוקחית פיסת רקמה כלייתית, ובעזרת בדיקות מיקרוסקופיות שונות בודקים את מצב הכליה. ביופסית כליה חיונית במצבים של תסמונת נפריטית או במחלות כליה אחרות אשר האטיולוגיה להן אינה ידועה. ביופסית הכליה חשובה מאוד להערכת מצב הכליה ולקביעת הטיפול המתאים, ולכן במקרים רבים מתבצעת מהר מאוד לאחר אבחנת מחלת כליה.

Exit mobile version